Ontdek de voordelen van een laadpas

Toen je als ondernemer begon, had je misschien een handvol auto's in je wagenpark. Inmiddels heb je een flink aantal ambulante medewerkers en is het aantal auto's meegegroeid. Het efficiënt gebruiken van je wagenpark heeft je aandacht omdat je besparingen en efficiency meteen terugziet in je bedrijfsresultaat. Omdat je inspeelt op veranderingen in de maatschappij, maken elektrische auto's en hybride wagens een belangrijk deel uit van je wagenpark. Je streeft naar kostenbeheersing en wil graag meer inzicht in de kosten van elektrisch of hybride rijden. Ook vind je dat je ambulante medewerkers zoveel mogelijk gebruiksgemak moeten ervaren. Wist je dat dit allemaal mogelijk is, als je gebruik gaat maken van een laadpas?

Een laadpas - handig voor jou als werkgever

Laten we eens kijken naar de klassieke situatie. Je administratie wordt maandelijks geconfronteerd met declaratieformulieren en aangehechte bonnetjes. Al deze gegevens moeten handmatig worden verwerkt en declaraties moeten op tijd worden uitbetaald. Je kunt inzicht krijgen in de kosten van je verbruik, maar dan is het nodig dat je medewerkers daarover duidelijk rapporteren. Als je overstapt op een laadpas per medewerker, krijg je alle benodigde gegevens automatisch. Elke maand krijg je een verzamelfactuur, waarop de btw al is uitgesplitst. Verwerken van declaraties gaat automatisch en snel. Per auto kun je snel zien wat het verbruik is en je kunt ingrijpen waar dat nodig is. De administratieve verwerking scheelt maandelijks vele uren.

Een laadpas geeft gebruikers veel gemak

Een goede laadpas is door je medewerkers bij vrijwel elk laadstation te gebruiken. Is een van je medewerkers onderweg en moet de batterij van zijn auto opnieuw worden opgeladen, dan gaat dit met een laadpas snel en zeker. Aan het eind van de maand hoeft hij geen handmatige formulieren in te vullen en stapels bonnetjes eraan vast te nieten. Daarnaast geeft een laadpas hem nog meer gebruiksgemak. Ook wasbeurten rekent hij af met zijn laadpas. Rijden je medewerkers internationaal en maken ze gebruik van tolwegen? Ook het betalen van tol gaat automatisch. Hoe zit het met fossiele brandstoffen bij een hybride auto? Je laadpas is ook geschikt voor het afrekenen van diesel of benzine. Je hebt een tankpas en een laadpas in één.

Extra voordelen van een laadpas

Kies je voor een laadpas, dan is het ook mogelijk om via een app te zien waar de dichtstbijzijnde laadstations te vinden zijn. Dit maakt het plannen van lange routes een stuk eenvoudiger. Veel aanbieders van laadpassen maken het mogelijk om tegelijkertijd voor meerdere medewerkers een aparte pas aan te vragen. Als je kiest voor vooruit betalen en achteraf afrekenen, hoe moet het dan met medewerkers die tussentijds uit dienst gaan. Dat is geen enkel punt. Het te veel betaalde bedrag krijg dan snel teruggestort.

Kies voor het gemak, het inzicht en het comfort van een laadpas

Elektrisch of hybride rijden heeft de toekomst. Kies je voor een pas om zowel te laden als te tanken, dan kies je voor gebruiksgemak. Geen onnodig tijdverlies met je noodzakelijke administratie. Snel inzicht in het verbruik van je gehele wagenpark of per individuele medewerker. Zodat je je kunt richten op je voornaamste taak: ondernemen.